Jaarlijks organiseert de Faam een ontmoeting met haar stage bieders. 25 januari troffen we elkaar weer in de aula van de school. Dit jaar stonden er twee sprekers op het programma:
Allereerst Niels Nanninga – kok/docent in de school kantine - nam ons mee in zijn plannen. De Faam wil graag een gezonde school zijn met een gezonde kantine. Hier willen we een professionele slag in maken. Dit door bijvoorbeeld het verstrekken van schoolfruit, het aanschaffen van bedrijfskleding voor de leerlingen tijdens de pauzeverkoop en het verzorgen van een nieuwe “look” voor de uitgiftebalie. Al met al veel en leuke informatie. Niels zoekt nog sponsors voor zijn schoolfruit plan. We hopen dat onze stage bedrijven hier ook hun aandeel in willen nemen.

Na de heer Nanninga was het de beurt aan twee medewerkers van het Jongerenloket van de gemeente Zaanstad om iets te vertellen over hun werk. Het Jongerenloket begeleidt jongeren tot 27 jaar zonder startkwalificatie (een diploma havo, vwo, mbo niveau 2 of hoger) naar een opleiding, baan of leerwerkbaan. Ook helpt het Jongerenloket bij de aanvraag van bepaalde toeslagen of een andere uitkering. Het Jongerenloket is er ook om voortijdige schooluitval en jeugdwerkloosheid te voorkomen. Daar in werkt het Jongeren Loket nauw samen met de school.

Na afloop werd het buffet verzorgd door De Faam. Als vanouds sponsorde de fa. Hansel weer een groot deel van de salades en sauzen. Leerlingen hielpen mee in de bediening. Wat doen ze dat goed! Tijdens de maaltijd kon er in ongedwongen sfeer nader kennis met elkaar worden gemaakt. Het Jongerenloket bleef ook, zodat iedereen die nog vragen had de gelegenheid kreeg om hier rustig over door te praten.

Al met al weer een geslaagde bijeenkomst. We willen iedereen die geweest is en een bijdrage heeft geleverd om deze avond tot een succes te maken hartelijk bedanken.